Для цього експерти управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби обов’язково проводять попередню перевірку з використанням лабораторних досліджень за допомогою найсучаснішого обладнання.

Начальник управління Лариса Коломієць каже, що заявок на організацію таких інспектувань від аграріїв краю з кожним роком надходить дедалі більше. Торік, приміром, на їхнє прохання обстежили майже 37 тис. га ріллі, де вирощують овочі, ячмінь, сою, кукурудзу тощо. Адже вони налаштовані на укладання експортних контрактів. А в країнах Євросоюзу, та навіть у Китаї, дуже прискіпливо ставляться не тільки до якості зернових, а й до умов, у яких їх вирощують. Тож самі підприємства-експортери Таврії зацікавлені не лише дотримуватися агротехнологій, а й одержати офіційне підтвердження того, що їхні угіддя «здорові». Причому це не разова акція типу «отримав сертифікат і забув» — перевірки стану полів відповідно до заявок хліборобів відбуваються щороку.

Херсонська область.