На Замковій горі, де на 50-метровій щоглі майорить найбільший в області Державний прапор України, вінничани зібралися на урочисті заходи з нагоди 26-ї річниці Конституції нашої держави.

Після виконання Державного гімну України військовим оркестром представники обласної і міської влади, громадських організацій, військовослужбовці, волонтери, переселенці вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав життя у боях з російським агресором. Юнаки і дівчата в українському вбранні поклали до флагштоку гірлянду квітів у синьо-жовтих кольорах. Вона доповнила клумбу, на якій рослини висадили у формі Державного герба.

"Усім нам важливо демонструвати, що виконуємо, шануємо і поважаємо не тільки Основний Закон - нашу Конституцію, а й інші закони України, - наголосив під час урочистостей голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов. - За те ми і боремося, щоб Україна залишалася правовою державою. Бажаю нашим воїнам, захисникам, які боронять країну, незламності духу, разом йти до Перемоги".

28 червня 1996 року, коли Верховна Рада ухвалила Основний Закон країни, В'ячеслав Соколовий навчався у виші. Нині він, голова Вінницької облради згадує, з якою радістю і піднесенням сприйняли студенти повідомлення про Конституційну ніч. Нагадаємо, засідання парламенту, на якому ухвалили Основний Закон, тривало тоді упродовж усієї ночі.

"Це та подія, що залишиться в серці на все життя, - каже В'ячеслав Соколовий. - Документ важливий тим, що він регулює суспільно-політичне життя, гарантує нашим громадянам їхні найважливіші права. Саме за це нині стали на боротьбу з агресором не тільки військові - вся країна".

До мешканців громади, переселенців, які нині проживають у нас, звернувся з нагоди річниці Основного Закону країни міський голова Вінниці Сергій Моргунов: "Російські нелюди намагаються знищити нашу незалежність. Та проти духу свободи зброя безсильна. Влада в Україні належить тільки її народові. Наша нація постала єдиною силою проти ворога заради Перемоги. Повинні зберегти все те, що плекали роками, що створювали з любов'ю до рідної землі. Наш спільний обов'язок - захищати свій дім. І наше спільне право - бути гідними громадянами держави, яку будуємо, в якій будуть щасливими наші діти й онуки".

Очільник громади побажав її жителям, усьому українському народові Перемоги над російським агресором.

Правова вікторина "Закон і ми", тематичний вечір "Слава і Воля України", конкурс дитячих малюнків на асфальті "Живи і міцній, наша рідна Державо" - це тільки окремі заходи, що відбудуться нині у Вінницькій міській територіальній громаді. Детальніше про кожен з них, а також час і місце їх проведення, повідомляється на сайті Вінницької міськради.

Віктор СКРИПНИК.

Фото з сайту Вінниця.info