«Це не перша наша акція допомоги захисникам країни, які нині боронять її від російських агресорів, — каже в. о. сільського старости села Черепашинці Наталія Черниш. — Після початку війни почали плести маскувальні сітки, виготовляти м’ясні та рибні консерви».

Виловлювали рибу місцеві чоловіки. Улов доставили до сільського кафе. Туди зійшлися місцеві господині — й почалася робота.

«Ми вже опанували технологію виготовлення і рибних консервів, і оселедців, — продовжує Наталія Черниш. — Чистимо, вимочуємо, маринуємо... Далі кладемо в автоклави. Це роблять ті місцеві жителі, хто має їх і вміє користуватися».

За словами пані Черниш, частину оселедців уже відправили землякам у район бойових дій. Решту продукції передадуть після завершення процесу приготування.

Громада вирішила зробити рибний подарунок сім’ям мобілізованих. Кожній з них передадуть по одній великій рибині до десяти кілограмів. 28 сімей уже отримали рибу. З наступного вилову роздадуть іншим родинам тих, хто воює з ворогом.

Як пояснила в. о. сільського старости, раніше громаді надавала зарибок за кошти міськради. Тепер люди самостійно скидаються грішми на закупівлю малька різних видів риб.

«Жителі села побачили, що в ставку може вирости велика риба, яку використовуємо з користю для громади, а тепер ще й допомогти військовим, тому й дбають про водойму, не шкодують на це навіть власних коштів», — зазначає Наталія Черниш.

Про ініціативу громади села Черепашинці повідомляє сайт Калинівської міськради.

Вінницька область.

Фото з сайту Калинівської міської ради.