Це комедія Дональда Черчіля «Декоратор» (Камерна сцена, постановка Ігоря Матіїва).

У п’єсі троє персонажів: дві жінки середнього віку й один мужчина, той самий Декоратор, найнятий для ремонту квартири. Отут і зав’язується низка неймовірних любовних пригод.

У ролі Декоратора — Сергій Бойко, чудовий комік-імпровізатор (на знімку). Його герой — явний невдаха, лузер, недотепа. Він, власне, й не декоратор, а нібито актор, одначе, і в тій, і в другій іпостасі — передусім аматор і халтурник. У його очах іноді світиться особливий блиск, як ото у Роберта Де Ніро — але ненадовго й невпевнено, так, ніби це дуже далекий родич справжнього Де Ніро.

Хазяйку квартири грає Марія Рудковська, а її несподівану суперницю — Лариса Трояновська. Вони обидві, кожна по-своєму, часом нагадують зворушливих школярок, здатних зачаровуватись будь-чим незвичайним. Такі собі дві Аліси в Країні Чудес — допитливі, але не наївні й не схильні брати на віру будь-яку дурницю. Тож і напрошується запитання: чому такі розумні дівчата не бачать, що перед ними авантюрист-аматор? Чому для них світ клином зійшовся саме на ньому?

Ця думка якийсь час не дає тобі спокою. Аж поки не рятуєшся від неї ось якою гіпотезою: а що коли оці троє — останні люди на Землі? І, окрім них трьох, у цілому світі не лишилося більше нікого? У цьому разі дівчатам вибирати не доводиться. Хоч би який був той Декоратор — а від нього тепер залежить порятунок цілого людства. В такому ракурсі комедія набуває ознак героїзму — трохи наївного, трохи печального, явно оптимістичного і лише зовсім трохи абсурдного.

Фото надано театром.