Його учасниками стали десять команд-роїв закладів загальної середньої освіти. І якщо в інших громадах такі змагання зазвичай відбувалися дистанційно, то у Миргороді юні спадкоємці козацької звитяги зійшлися в очному суперництві. А підтримати їхній молодечий запал прийшли почесні гості.

Особливо зворушливими були напутні слова вчителя фізкультури Миргородської гімназії «Гелікон» Павла Дейнеки, котрий під час війни став у стрій захисників України й під час ротації військових підрозділів прибув додому з фронту на короткий перепочинок. Він зазначив, що саме заради таких дітей бійці воюють на передовій. І особливо радіють, коли дізнаються, що підростає гідна зміна оборонців нашої держави...

У цьому переконалися й присутні на грі. Адже представники всіх роїв продемонстрували і ґрунтовні знання козацької минувшини, й належний практичний вишкіл, і жагу до перемоги. Зокрема, під час конкурсу строю та пісні, збирання-розбирання автомата, напруженої боротьби за першість у інших військово-прикладних, фізкультурно-спортивних та медично-рятувальних змаганнях.

А перемогу в обох вікових групах здобули представники одного навчального закладу — Миргородського ліцею «Лінгвіст». Перші місця вибороли і його старші «Соколи», й молодші «Соколята» (на знімку). Далися взнаки завзятість і старання ліцеїстів та наполеглива й системна робота їхніх наставників. Тож є всі підстави сподіватися на те, що їхні рої, як то кажуть, не опустять крила й під час обласного етапу гри.

Полтавська область.

Фото з сайту управління освіти, молоді та спорту Миргородської міськради.