Із початком повномасштабного вторгнення рф в Україну він пішов до війська. До батька приєднався і його молодший син, який є військовим лікарем. Старший же син — військовий кореспондент.

Прибувши до Президентської бригади, Олександр був призначений на посаду командира гармати. З перших днів служби зарекомендував себе сумлінним та відповідальним військовослужбовцем. Постійно займається покращенням фахової майстерності екіпажу своєї гармати. Багато часу приділяє і вдосконаленню власної підготовки. При виконанні воєнних завдань екіпаж його гармати завжди першим готовий до відкриття вогню.

Олександр з ініціативою і нестандартно підходить до вирішення тактичних завдань, що стоять перед його екіпажем. Успіх у виконанні завдань досягається тому, що чоловік є справжнім лідером для своїх підлеглих. Виконання всіх вимог і розпоряджень показує власним прикладом. Саме тому він є одним з найкращих командирів гармат підрозділу. Окрім того Олександр — справжній товариш та бойовий побратим. До нього завжди можна звернутися по допомогу чи за порадою, жодна проблема не лишиться поза його увагою. Тож він по праву має повагу й авторитет і у своїх підлеглих, і в інших військовослужбовців підрозділу. А за сумлінне виконання воєнних завдань Олександр нагороджений відзнакою та грамотою командира бригади та неодноразовими подяками командира підрозділу.

Народився Олександр у 1977 р. в м. Стрий. Коли йому було три роки, родина переїхала до Києва, де він і жив до початку війни. В школі Олександру найбільше подобалася хімія, і з цього предмета неодноразово брав участь у шкільних олімпіадах. Уже з шести років він почав займатися дзюдо. Посідав призові місця в змаганнях, отримав звання кандидата в майстри спорту.

Зацікавленість хімією визначила вибір професії. По закінченні школи Олександр вступив до Київського національного університету харчових технологій, де здобув фах інженера-технолога.

Після навчання в університеті був призваний до війська. Службу проходив в одній з частин Національної гвардії у Керчі на посаді командира бойової машини «Град». Звільнившись у запас, повернувся до Києва, де займався підприємницькою діяльністю.

Значну частину вільного часу Олександр приділяє шахам. Також любить туризм, обійшов усі Карпати та Крим. Він впевнений, що вже близький той час, коли він знову з наметом подорожуватиме Кримськими горами.

Майор Олександр ЛЯШЕВ.

Фото автора.