Це дасть змогу створити більш як сімсот нових робочих місць на підприємствах різних напрямків. За інформацією обласного центру зайнятості, найчастіше заявляли про відкриття закладів швидкого харчування та кав’ярень, медичних центрів, ремонт та обслуговування транспортних засобів, металообробку, пошиття одягу та виробництво аксесуарів для військових.

За словами заступника начальника відділу центру Тетяни Кардель, охочим узяти участь у програмі «єРобота» та отримати грант слід до 19 листопада надіслати заявку через «Дію», скласти бізнес-план, пройти співбесіду, дочекатися рішення Державного центру зайнятості та відкрити рахунок через Ощадбанк. Виграти можна від 50 до 250 тисяч гривень, витративши їх потім на придбання обладнання, транспорту, сировини, оренду приміщення, оплату послуг маркетингу та реклами.

«Із квітня триває прийом заявок за грантовою програмою для захисників та їхніх родин. Ветерани можуть отримати чверть мільйона гривень, якщо працевлаштують одну людину. Друга програма — для чоловіків або дружин оборонців. Держава виділить півмільйона гривень на розвиток сімейного бізнесу, якщо він передбачає створення двох робочих місць. Один мільйон гривень — для учасників бойових дій, що зареєстровані як ФОП. Вимога — працевлаштувати чотирьох людей», — додала Тетяна Кардель.