Адже газета постійно була тим органом, який водночас захищав інтереси і людей, і держави. Вона уособлювала міцний зв’язок між людьми і владою.

Сама ідея створення такого видання була очевидна і зрозуміла. З одного боку, народні обранці хотіли мати можливість звітувати перед суспільством про свою роботу. Газета була і залишається тією трибуною, з якої висловити свої думки, за-явити позицію могли представники всіх політичних об’єднань і партій, представлених у Верховній Раді.

З іншого боку, через газету здійснювався зворотний зв’язок із громадськістю, владою на місцях тощо. Адже на сторінках видання постійно піднімались найгостріші теми, які турбують людей. І це було своєрідним спонуканням народних обранців до законотворчої діяльності.

Якщо на місцях виникали проблеми у найрізноманітніших сферах життя, кожен міг звернутись до газети із проханням допомогти. І ця допомога полягала не лише в тому, щоб прийняти якісь конкретні рішення, які усували б недоліки, а й у тому, що депутати вносили зміни і поправки до законів, пропонували нові ідеї — змінювали життя суспільства на краще.

Сьогодні, у час повномасштабного вторгнення, такий зв’язок потрібен як ніколи. Уся країна згуртовується в єдиний кулак у боротьбі з ворогом. І це гуртування відбувається, в тому числі, і навколо «Голосу України».

Люди хочуть і можуть знати правду про все, що діється, і газета постійно розповідає про це. А влада, в тому числі і в особі Верховної Ради, повинна знати про те, чим живуть мільйони людей — воїни, їхні родини, переселенці, працівники всіх сфер економіки, освітяни, лікарі... Їх голос має звучати не тільки на всю країну, його повинен почути весь світ. Тому не варто нехтувати таким комунікаційним майданчиком, як «Голос України». Навпаки, варто подумати про те, як допомогти йому вижити у надзвичайно складний час.

Війна принесла в країну величезні руйнування. І ми всі разом маємо подбати про те, щоб не руйнувати, а зберегти те, що служило нам десятиліттями. «Голос України» має звучати на повну силу й надалі.

Микола ЛАЗЕБА, ветеран військової служби.

Полонне
Хмельницької 
області.