Днями народний депутат від фракції Комуністичної партії Ірина СПІРІНА (на знімку) зустрілася з ветеранами та дітьми війни. Як повідомляє прес-служба КПУ, значна частина питань стосувалася проведення Компартією референдуму про вступ України до Митного союзу. «Нам необхідно зрозуміти, що в Євросоюзу немає й у думках приймати куди-небудь Україну. Це не більш ніж чергова обіцянка. Та й не потрібно нам це! Нашій країні ні економічно, ні політично, ні гуманітарно не вигідно членство в ЄС», — сказала вона.
Парламентарій вважає, що євразійська інтеграція більш природна для України, ніж європейська. Наявність спільного менталітету, подібність мов, загальне історичне минуле, сформовані економічні бази, що залишилися, — є всі передумови для успішної інтеграції. Однак, у силу певних чинників, які мають політичну причину, вона утруднена.
При євразійській інтеграції, за її словами, наша держава стане важливою частиною, фундаментом для наймогутнішого економічного союзу, що докорінно змінить ситуацію в Європі.
«Росія залишається головним торговельним партнером України: на її частку припадає близько третини всього нашого зовнішньоторговельного обігу, — підкреслила І. Спіріна. — А євроінтегратори кажуть, що  у разі вступу до Євросоюзу, одержимо високий рівень медицини й зможемо їздити в Європу на лікування. Однак вони забувають про шенгенську візу, яку навряд чи будуть просто так роздавати українцям».