Крупи, овочі, риба, гриби безупинно дорожчають. За даними держінспекції з контролю за цінами у Тернопільській області, лише за тиждень (з 19 до 26 лютого) капуста білоголова зросла у ціні на 8,3% за кілограм, цибуля — на 20,4. Печериці коштують 34—35 гривень, хоч донедавна їх ціна не перевищувала 22 гривні за кілограм. Не кожному доступна риба, незаможні купують переважно тюльку та оселедці. М’ясоїдів має втішити те, що трохи подешевшала яловичина — на 0,3 відсотка, свинина — на 1, сало — на 1,9%. Щоправда, сало, варена ковбаса, птиця, масло, сметана, олія на Тернопільщині коштують дорожче, ніж у середньому в Україні. Завдяки вжитим в області заходам стабілізувалася ціна на цукор місцевого виробництва — на рівні 8,5 грн. за кілограм. А ось привозний солодкий продукт коштує більше 10 гривень, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Зима чи літо: Особливості риболовлі в різні пори року 248
-
2Опубліковано Закон України № 4560-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення повноважень Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури» 189
-
3Кабмін вніс зміни до порядку ведення військового обліку та призову під час мобілізації 140
-
4V Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?» 79
-
5У Чернівцях відбулася презентація відремонтованого стадіону та оновленого складу ФК «Буковина» 56

