Крупи, овочі, риба, гриби безупинно дорожчають. За даними держінспекції з контролю за цінами у Тернопільській області, лише за тиждень (з 19 до 26 лютого) капуста білоголова зросла у ціні на 8,3% за кілограм, цибуля — на 20,4. Печериці коштують 34—35 гривень, хоч донедавна їх ціна не перевищувала 22 гривні за кілограм. Не кожному доступна риба, незаможні купують переважно тюльку та оселедці. М’ясоїдів має втішити те, що трохи подешевшала яловичина — на 0,3 відсотка, свинина — на 1, сало — на 1,9%. Щоправда, сало, варена ковбаса, птиця, масло, сметана, олія на Тернопільщині коштують дорожче, ніж у середньому в Україні. Завдяки вжитим в області заходам стабілізувалася ціна на цукор місцевого виробництва — на рівні 8,5 грн. за кілограм. А ось привозний солодкий продукт коштує більше 10 гривень, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День прикордонника України 482
-
2День Чорнобильської трагедії 157
-
3З переліку культурної спадщини Чернігівщини виключено 144 об’єкти 50
-
4Парламенти світу об'єднуються для підтримки України та протидії військовим загрозам в майбутньому 48
-
5Опрацьовують урядовий законопроєкт щодо ефективнішого використання державних сільгоспземель 43