Крупи, овочі, риба, гриби безупинно дорожчають. За даними держінспекції з контролю за цінами у Тернопільській області, лише за тиждень (з 19 до 26 лютого) капуста білоголова зросла у ціні на 8,3% за кілограм, цибуля — на 20,4. Печериці коштують 34—35 гривень, хоч донедавна їх ціна не перевищувала 22 гривні за кілограм. Не кожному доступна риба, незаможні купують переважно тюльку та оселедці. М’ясоїдів має втішити те, що трохи подешевшала яловичина — на 0,3 відсотка, свинина — на 1, сало — на 1,9%. Щоправда, сало, варена ковбаса, птиця, масло, сметана, олія на Тернопільщині коштують дорожче, ніж у середньому в Україні. Завдяки вжитим в області заходам стабілізувалася ціна на цукор місцевого виробництва — на рівні 8,5 грн. за кілограм. А ось привозний солодкий продукт коштує більше 10 гривень, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Уряд змінив спрямування діяльності Держгеокадастру 131
-
2День працівника соціальної сфери України 111
-
3Кабмін запровадив ліцензування експорту паливної деревини та необроблених лісоматеріалів 68
-
4День народження Європейського Союзу 67
-
5Кабінет Міністрів затвердив експериментальний проект проактивної підтримки незайнятих осіб 42

