Протягом останнього тижня співробітники обласної санітарно-епідеміологічної станції вилучили з реалізації понад вісім тонн кавунів та динь. Вміст нітратів у них перевищував допустимі норми. До того ж частину продукції продавали без супроводжувальних документів. Загалом з початку року співробітники СЕС перевірили понад 800 проб овочів та фруктів. Кожна шоста партія не відповідала нормам. Окрім баштанних, найчастіше нітрати «зашкалювали» в огірках, кабачках, картоплі, помідорах.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Кабмін передає Пенсійному фонду повноваження з надання державної соціальної допомоги 576
-
2Всесвітній день біженців 81
-
3На Одещині розпочалися жнива-2025: аграрії збирають ячмінь та горох 63
-
4Уряд затвердив нові порядки з авторизації та профілів безпеки інформаційних систем 61
-
5Понад 1190 мешканців Житомирщини вже скористалися програмою єВідновлення 55

