Протягом останнього тижня співробітники обласної санітарно-епідеміологічної станції вилучили з реалізації понад вісім тонн кавунів та динь. Вміст нітратів у них перевищував допустимі норми. До того ж частину продукції продавали без супроводжувальних документів. Загалом з початку року співробітники СЕС перевірили понад 800 проб овочів та фруктів. Кожна шоста партія не відповідала нормам. Окрім баштанних, найчастіше нітрати «зашкалювали» в огірках, кабачках, картоплі, помідорах.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День прикордонника України 499
-
2Одеська область рухається до сталого розвитку разом із французькими партнерами 431
-
3У 2025 році збережено розмір грошової виплати ветеранам війни до Дня Незалежності України 180
-
4День піхоти України 179
-
5З переліку культурної спадщини Чернігівщини виключено 144 об’єкти 122
