Адже на ринок починають постачати свою продукцію приватні домогосподарства й малі фермери. Передовсім ідеться про овочі, яйця і птицю, які здебільшого продаються в магазинчиках та на базарах. Про це сказав народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Коли піде продукція з малих господарств, тоді буде більша конкуренція за ціну, за якість, відповідно, ціни вирівнюватимуться. Передовсім ідеться про овочі, домашнє яйце, м’ясо птиці. Водночас потрібно працювати і над тим, щоб вітчизняні фермери, товаровиробники невеликі й середнього рівня мали доступ до великих торгових мереж. Аграрії невеликого рівня і регіонального типу зараз змушені реалізовувати свою продукцію через магазинчики, на базарах або ж продавати її підприємствам-посередникам, які пізніше реалізовують її у великих об’ємах», — зазначив парламентарій.

На його думку, в Україні має бути максимально скорочений шлях між товаровиробником та кінцевим споживачем. «У такому випадку і аграрії отримають вищу ціну за свій продукт, і споживач отримає більш чесну ціну на товар. Наразі ж маємо або сезонні, або передсвяткові спекуляції, перекупники заробляють, але від цього втрачають як виробники, так і споживачі», — підсумував народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.