Загальний обсяг зібраних коренів становить 235,1 тис. тонн при середній урожайності 494,9 ц/га.

Основним виробником культури є ТОВ «Сігнет-Центр», який також здійснює переробку буряків на власному заводі у селі Андрушки Житомирського району. Завод забезпечує вертикальну інтеграцію виробничого процесу — від вирощування сировини до виробництва готового цукру, що реалізується під торговельною маркою «Cygnet Agrocompany».

Станом на 1 грудня 2025 року на завод надійшло 180 тис. тонн буряків, вироблено близько 24 тис. тонн цукру із цукристістю 17,14%, що перевищує показник минулого року на 0,27%. Загалом у поточному сезоні планується переробити 205 тис. тонн сировини та виробити 30 тис. тонн цукру. Завершення виробничого сезону очікується до 12 грудня.

Річна потреба області у цукрі становить 50 тис. тонн. З огляду на цьогорічне виробництво, перехідні залишки та ввезення продукції з інших регіонів, дефіциту цукру в Житомирській області не прогнозується.

В Україні у сезоні 2025/26 до цукроваріння залучено 27 заводів, тоді як торік працювало 29.

За матеріалами Житомирської ОВА.

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на

фейсбук-сторінку «Голосу України»,

де ми розміщуємо найактуальнішу офіційну інформацію.