Городники Сумщини скаржаться на неврожай картоплі. Порівняно з минулим роком, її збирають удвічі менше. Однак у головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації втішають. Головний спеціаліст відділу рослинництва Марина Петренко вважає, що цього сезону зберуть «другого хліба» стільки само, як і попереднього: завдяки більшим площам, відведеним під вирощування картоплі. Якщо у 2011 році під нею було на Сумщині 600 га, то нинішнього — 800. Однак названі цифри стосуються лише господарств та фермерів, тоді як приблизно 95% картоплі вирощують приватники. Вчені із Сумського національного аграрного університету кажуть, що оптимальна температура для картоплі — 21 градус, а нинішнього літа вона сягала 35 градусів і вище. Тож вони радять людям вирощувати посухостійкі сорти або ж організовувати полив, інформують Владислав ЖМУРКОВ і Володимир ЧЕРНОВ.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День прикордонника України 494
-
2Одеська область рухається до сталого розвитку разом із французькими партнерами 430
-
3У 2025 році збережено розмір грошової виплати ветеранам війни до Дня Незалежності України 131
-
4З переліку культурної спадщини Чернігівщини виключено 144 об’єкти 112
-
5Національне свято Республіки Польща — День конституції 47
