Городники Сумщини скаржаться на неврожай картоплі. Порівняно з минулим роком, її збирають удвічі менше. Однак у головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації втішають. Головний спеціаліст відділу рослинництва Марина Петренко вважає, що цього сезону зберуть «другого хліба» стільки само, як і попереднього: завдяки більшим площам, відведеним під вирощування картоплі. Якщо у 2011 році під нею було на Сумщині 600 га, то нинішнього — 800. Однак названі цифри стосуються лише господарств та фермерів, тоді як приблизно 95% картоплі вирощують приватники. Вчені із Сумського національного аграрного університету кажуть, що оптимальна температура для картоплі — 21 градус, а нинішнього літа вона сягала 35 градусів і вище. Тож вони радять людям вирощувати посухостійкі сорти або ж організовувати полив, інформують Владислав ЖМУРКОВ і Володимир ЧЕРНОВ.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1На Чернігівщині формують бригади для забезпечення роботи мобільного зв’язку під час відключень електроенергії 2068
-
2Уряд ухвалив постанову № 1473 щодо вдосконалення роботи органів державного фінансового контролю 46
-
3Міжнародні партнери підтримують відновлення житлового фонду Чернігівщини 46
-
4Кабмін оголосив конкурс на посади незалежних членів наглядової ради НАЕК «Енергоатом» 42
-
5Уряд продовжив строки реалізації експериментальних проектів у межах платформи «Зроблено в Україні» та розширив їх функціонал 41

