Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогові у наступні суботу та неділю проводитиме «Свято українських страв». На «Співочому полі» музею обіцяють понад десяток видів борщу, ще більше вареників, із різноманітною начинкою, млинці, гречаники — «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картоплю, фаршировану м’ясом тощо. Також відвідувачів навчатимуть технології приготування забутих страв, напоїв, наливок, можна буде записати втрачені рецепти. Супроводжуватимуть свято аматорські фольклорні колективи України, а живописці експонуватимуть свої роботи.
Київ
36
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Уряд заборонив відключення газу та електроенергії для критичної інфраструктури в громадах на територіях бойових дій 131
-
2Кабмін затвердив перелік держав, громадяни яких можуть отримати громадянство України у спрощеному порядку 91
-
3Уряд запровадив виплату одноразової допомоги для проходження зимового періоду 2025/26 року 70
-
4Кабінет Міністрів України уточнив порядок обов’язкової евакуації дітей із зон бойових дій 69
-
5Кабінет Міністрів розширив перелік випадків для проведення контролю в умовах воєнного стану 49

