Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогові у наступні суботу та неділю проводитиме «Свято українських страв». На «Співочому полі» музею обіцяють понад десяток видів борщу, ще більше вареників, із різноманітною начинкою, млинці, гречаники — «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картоплю, фаршировану м’ясом тощо. Також відвідувачів навчатимуть технології приготування забутих страв, напоїв, наливок, можна буде записати втрачені рецепти. Супроводжуватимуть свято аматорські фольклорні колективи України, а живописці експонуватимуть свої роботи.
Київ
36
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Форум грецьких товариств України: об’єднання заради майбутнього 263
-
2Уряд затвердив Порядок надання субвенції на створення фондів тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб 123
-
3Кабмін вніс зміни до пенсійного забезпечення 74
-
4Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання Верховної Ради України 18 вересня 2025 року 63
-
5Уряд вніс зміни до програм державної допомоги для ВПО та осіб на прифронтових територіях 48

