Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогові у наступні суботу та неділю проводитиме «Свято українських страв». На «Співочому полі» музею обіцяють понад десяток видів борщу, ще більше вареників, із різноманітною начинкою, млинці, гречаники — «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картоплю, фаршировану м’ясом тощо. Також відвідувачів навчатимуть технології приготування забутих страв, напоїв, наливок, можна буде записати втрачені рецепти. Супроводжуватимуть свято аматорські фольклорні колективи України, а живописці експонуватимуть свої роботи.
Київ
36
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Кабмін передає Пенсійному фонду повноваження з надання державної соціальної допомоги 564
-
2Всесвітній день біженців 77
-
3На Одещині розпочалися жнива-2025: аграрії збирають ячмінь та горох 61
-
4Уряд затвердив нові порядки з авторизації та профілів безпеки інформаційних систем 57
-
5Парламент на пленарному засіданні 18 червня прийняв чотири закони, два законопроєкти та постанову 46

