Благодійний концерт, у програмі якого — пісні воєнних літ, представить у Донецьку 22 червня колектив Малого театру (Москва). Сімдесят років тому початок війни захопив театр на гастролях в Україні. Тоді трупа, розділившись, давала вистави в різних містах, у тім числі — у шахтарській столиці. 
І ось до міста знову приїжджає цей театр — виступити перед ветеранами. У концерті візьмуть участь Ірина Муравйова, Борис Невзоров, Віктор Низовий та уславлена Еліна Бистрицька, у якої з Донецьком пов’язані особливі спогади: тут був шпиталь, де під час війни батько Еліни працював головним хірургом, а майбутня артистка — санітаркою.
«Пам’ять — немов нитка, яка зв’язує покоління, а місія мистецтва — у тім, щоб не дозволити цій нитці порватися, — каже художній керівник Малого театру Юрій Соломін. — Ми пишаємося подвигом наших батьків, шануємо імена загиблих і вважаємо своїм обов’язком надавати повагу і підтримку ветеранам. Символічно, що сьогодні, через 70 років, ми знову разом, що духовна єдність людей виявляється сильнішою за будь-які кордони».