Учорашнє засідання Кабміну прем’єр Микола Азаров очікувано розпочав із повідомлення про подання до Верховної Ради проекту Податкового кодексу. Цей документ замість 4 тисяч сторінок розрізнених та суперечливих нормативних актів містить 500 сторінок погоджених норм податкового законодавства. М. Азаров вважає, що саме ця заплутаність податкового законодавства створювала умови для зловживань з боку і податкових органів, і платників податків, котрі використовували методи незаконного відшкодування ПДВ чи через корупцію мінімізували податкові зобов’язання. І хоч прем’єр свідомий того, що «наступного після прийняття Податкового кодексу дня не прийде процвітання і благоденствіє», однак, на його думку, майбутньому процвітанню мають сприяти «три величезні кроки назустріч вітчизняній економіці», а саме: лібералізація податкового законодавства, стимулювання інвестиційно-інноваційного розвитку та створення рівних умов для всіх учасників ринку. А на цьому етапі прем’єр поставив перед усіма урядовцями завдання «працювати з комітетами, фракціями, народними депутатами та доводити, які переваги дасть податкова реформа галузям, за які вони відповідають».
Однак цілковито зосередитися на цій роботі урядовцям не вдасться, оскільки М. Азаров анонсував, що з наступного тижня на кожному засіданні Кабміну заслуховуватимуть звіти керівників міністерств та відомств про виконану роботу і плани на наступний рік. 
Також учора уряд розглянув проект постанови, яка передбачає збільшення розміру посадового окладу працівника і тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. «У такий спосіб буде підвищено заробітну плату всім працівникам бюджетної сфери», — сказав М. Азаров.
Ще одна постанова передбачає встановлення додаткової надбавки (в розмірі 15 відсотків посадового окладу) молодшим медичним сестрам, які працюють в будинках-інтернатах та пансіонатах для інвалідів, ветеранів війни і праці, громадян похилого віку та дитячих будинках-інтернатах. За словами прем’єра, в середньому розмір цієї щомісячної надбавки становитиме близько 200 гривень.
На прикладі Київської області уряд проаналізував те, як дотримуються вимоги земельного, природоохоронного та водного законодавства. Прем’єр повідомив, що в цьому разі йдеться про викорінення зловживань та про запровадження прозорих механізмів у цій сфері. Але, здається, щоб пересвідчитися в масовому порушенні земельного, природоохоронного чи водного законодавства, не потрібно якихось особливих слідчих дій чи перевірок — достатньо лише спробувати підійти в київському регіоні до Дніпра. Мало не всі підходи до води вже давно незаконно перегороджено та забудовано, і для цих «забудовників» начебто не існує ні влади, ні правоохоронних органів. Може, тому, що часто вони самі є владою та правоохоронцями? Тож, з одного боку, немає нічого дивного в тому, що вчора Кабмін звільнив з посади голови Держкомзему Олега Кулініча і призначив новим землеміром Ігоря Лисенка, та, схоже, питання вільного доступу всіх громадян до того-таки Дніпра й надалі залишатиметься без відповіді.