Збитки від військових дій на території Донецької області становлять майже три мільярди гривень. В області пошкоджені чи зруйновані понад 10 тисяч об’єктів, повідомили в департаменті економіки обласної державної адміністрації. У тому числі потерпіли 7400 об’єктів житлового господарства, а також 70 медичних закладів, 176 шкіл, 86 дошкільних закладів, 28 професійно-технічних училищ, 19 вишів, 54 заклади культури, 26 спортивних об’єктів.
За підсумками двох декад лютого середньодобовий обсяг виробництва в області, порівняно з січнем, знизився на чверть. Зокрема, середньодобове виробництво чавуну і сталі скоротилося майже на 20 відсотків, прокату — на 24 відсотки, коксу — на 27 відсотків. Це пов’язано із зупинкою низки підприємств на тимчасово окупованій території.
На невизначений термін зупинилися Єнакієвський металургійний завод, у тому числі — філія заводу в Макіївці, а також «Донецьксталь» — через неможливість доставити залізну руду і зруйновану транспортну інфраструктуру. Так само через відсутність залізничного сполучення припинив роботу Харцизький трубний завод. На консервації перебувають Донецький електрометалургійний завод, Ясинівський коксохімічний завод і «Донецьккокс».
Загалом із 15 доменних печей, які налічуються на всіх металургійних підприємствах області, працюють шість — по три на комбінатах «Азовсталь» та імені Ілліча (Маріуполь), із восьми конвертерів — три (два на комбінаті імені Ілліча, один — на «Азовсталі»). Також працює завод «Електросталь» у Кураховому.
Залишаються в роботі три коксохімічних заводи і коксохімічне виробництво комбінату «Азовсталь». Через неможливість забезпечувати підприємства сировиною і вивозити готову продукцію деякі підприємства галузі опинилися на грані зупинки. Є проблема з подачею технічної води на такі заводи. Найбільший в Україні Авдіївський коксохімічний завод з 24 січня перебуває на резервному енергоживленні — через пошкодження всіх чотирьох високовольтних ліній. Енергетикам поки що не вдається усунути пошкодження, оскільки тривають бойові дії. Заводу не вистачає й вугілля: через малий запас палива коксохіміки перейшли на подовжений період коксування — 70 годин замість 18-ти за нормою.
Скорочується й видобуток вугілля на території, підконтрольній українській владі. За даними департаменту розвитку базових галузей промисловості обласної державної адміністрації, за 20 днів лютого в області видобуто майже 629 тисяч тонн вугілля, із них приблизно третина — на державних шахтах. Минулого місяця вуглярі Донеччини видобули 1,2 мільйона тонн палива — це на 62,5 відсотка менше, ніж у січні минулого року.

Донецька область.