Перший мільйон тонн зерна намолотили в господарствах Хмельниччини, зібравши врожай із 220 тисяч гектарів. За попередніми підрахунками, врожайність перевищила 48 центнерів з гектара. Темпи збиральних робіт значно перевищують минулорічні, повідомляє наш власкор Ірина КОЗАК.

В агроформуваннях Млинівського району Рівненщини, за інформацією нашого дописувача Віталія ТАРАСЮКА, обмолочено майже 80 відсотків площ ранніх зернових. Тут з гектара жниварі в середньому збирають по 50,9 центнера збіжжя. Значно більше намолочують у ТзОВ «Хавест-Агро» — по 74,4, в агрофірмі «Камаз-агро» — по 73,1, у ТзОВ «Ідна» — по 56,6. У Млинівській РДА прогнозують, що цьогоріч буде зафіксовано рекордну врожайність зернових за усі роки незалежності України.

Тим часом на Житомирщині жито ще збирають, але вже й продають. Про це повідомляє дописувач «Голосу України» Богдан ЛІСОВСЬКИЙ. Перші 22 тонни реалізувало до Закарпатської області СТОВ «Агрокомлекс-98», що господарює на полях села Веприн Радомишльського району.

Про традиції жнивування у цьому регіоні розповіли у рамках етнофестивалю «Житичі» в культурно-мистецькому центрі «Поліська хата», що в селі Городське Коростишівського району, інформує наш власкор Олексій КАВУН. Його гості взяли участь у майстер-класі, під час якого досвідчені хлібороби вчили жати серпами, в’язати перевесла, зв’язувати снопи тощо. Дійство супроводжувалося народними піснями у виконанні фольклорних колективів.

Фото Богдана ЛІСОВСЬКОГО.

Зліва направо: комбайнер Микола Філоненко, начальник управління агропромислового розвитку Радомишльської райдержадміністрації Микола Волинець та генеральний директор СТОВ «Агрокомлекс-98» Олег Білошицький.