Водій «Лексуса», який на пішохідному переході у Чернівцях насмерть збив жінку і трьох дітей, був страшенно п’яний. Про це повідомив начальник управління МВС у Чернівецькій області Георгій Проскурняк.
Пригода сталася тридцять першого липня о 22-й годині 43 хвилини на вул. Винниченка. Як повідомили у Державтоінспекції Чернівецької області, загинули 39-річна мешканка Чернівців, її 13-річний син та двоє племінників (12-річна дівчинка та дев’ятирічний хлопчик), які приїхали в гості з Хмельницького. Сусіди загиблої кажуть, що жінка була вагітна.
За результатами експертизи у водія «Лексуса» вміст алкоголю в крові становив 3,72 проміле. Це відповідає тяжкому отруєнню етиловим спиртом з можливим смертельним наслідком. Після скоєння ДТП чоловік не міг самостійно вийти з авто та взагалі розмовляти.
За попередніми даними, водій «Лексуса» значно перевищив швидкість руху і навіть не загальмував. Тіла смертельно травмованих було відкинуто на 20—30 метрів від «зебри». 13-річний хлопчик та 12-річна дівчинка померли в кареті швидкої медичної допомоги, ще двоє —9-річний хлопчик та 39-річна жінка — у лікарні.
Як розповідають очевидці, одразу після ДТП на місці події зібрався натовп мешканців прилеглих вулиць. Міліції довелося рятувати водія «Лексуса» від самосуду — люди почали трощити авто. На експертизу винуватця ДТП супроводжувало троє очевидців події — люди хотіли переконатися, що дослідження на вміст алкоголю таки проведуть.
Водія поміщено в ІТТ, автомобіль припарковано на штрафмайданчик. Георгій Проскурняк спростував інформацію, що затриманий є працівником митниці. За його словами, водій — приватний підприємець, 1966 року народження, уродженець міста Кіцмань, нині мешкає у Чернівцях. Автомобіль «Лексус» має номерний знак ВС 3000 ВЕ, зареєстрований в одному з райвідділів Львова. Затриманий не є власником машини, але за документами має право керувати.