Дві газети призупинили випуск і відправили працівників у безоплатні відпустки через погрози з боку «Донецької народної республіки».

На невизначений час призупинили випуск дві донецькі газети — «Донбас» та «Вечерний Донецк». На загальних зборах співробітникам запропонували піти у безоплатні відпустки. Це сталося після того, як десяток озброєних автоматами бойовиків завітали до будівлі видавництва, де розташовані редакції, і силою забрали двох головних редакторів — Олександра Брижа та Леоніда Лапу. Із кабінетів також вилучили комп’ютерну техніку. З керівниками медіа проводили «профілактичну» розмову в будівлі захопленої облдержадміністрації. Представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» зажадали від газет змінити редакційну політику, припинити критикувати сепаратистів і терористів, більше писати про діяльність «республіки». За деякий час журналістів відпустили.

Із таким ультиматумом журналісти не погодились, адже в разі виконання вимог сепаратистів газети порушуватимуть закони України. Тому прийнято рішення призупинити вихід видань.

«Національна спілка журналістів України обурена фактом системного захоплення редакцій та викрадення редакторів. Ми констатуємо, що на Сході України триває справжнє полювання на журналістів, які не погоджуються перетворювати свої видання на бойові листки терористичних угруповань. Вимагаємо від правоохоронних органів належного реагування на факти злочинів проти журналістів та забезпечення захисту для медіа і співробітників ЗМІ, які працюють у надзвичайних умовах», — йдеться в заяві НСЖУ, оприлюдненій одразу після резонансних подій у будівлі видавництва «Донеччина».

Донецька область.