Фракція «Батьківщини» наполягає на терміновому розгляді парламентом питань, пов’язаних із національною безпекою, а також на ухваленні закону про вибори народних депутатів за пропорційною системою. Про це під час брифінгу заявив в.о. голови фракції Сергій Соболєв.

«Ці питання мають отримати підтримку сесійного залу, незважаючи на те, що фракції Партії регіонів та КПУ не голосують», — сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи буде спрямовано кошти, передбачені в держбюджеті на другий тур президентських виборів, на антитерористичну операцію, парламентарій підкреслив: питання не в додаткових коштах, оскільки на сьогоднішній день Верховна Рада виділила приблизно сім мільярдів гривень на проведення АТО, а в тому, що ці гроші можуть бути негайно перераховані на фінансування операції. Мінфін та Держказначейство можуть зробити це автоматично.

Окрім того, повідомив він, парламент створить групу щодо вирішення питання повернення кредитів майже чоти-рьом мільйонам громадян, виплата яких стала майже неможлива у зв’язку зі зміною валютного курсу. Така група почне працювати вже з наступного тижня.

Народний обранець наголосив, що фракція «Батьківщина» наполягатиме на поверненні до пропорційної системи. За його словами, на сьогоднішній день є як мінімум чотири законопроекти. Потрібно врахувати висновки Венеціанської комісії і негайно за них голосувати.

В.о. голови фракції «Батьківщина» також зазначив, що питання дострокових парламентських виборів тісно пов’язане з питанням нормалізації ситуації на Сході.

С. Соболєв прогнозує, що закон про вибори може бути ухвалено протягом двох пленарних тижнів.