Вечірнє засідання 14 грудня
Схваливши на денному засіданні законопроект про заборону репродуктивного клонування людини, парламент певною мірою убезпечив суспільство від найближчих спроб «політичного клонування». Виходячи з надзвичайної ситуації, що склалася з президентськими виборами, парламентарії внесли зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік» стосовно фінансування під час повторного голосування 26 грудня 2004 року. Як доповів заступник міністра фінансів Олександр Яременко, видатки на нинішні виборчі перегони запропоновано збільшити на 27 мільйонів гривень. 
Голова профільного бюджетного комітету Петро Порошенко нагадав, що «перший бюджетний запит Центральної виборчої комісії становив 100 мільйонів гривень на проведення повторного переголосування 26 грудня». Уряд ретельно опрацював пропозиції ЦВК, визначив лише найнеобхідніші, які буде спрямовано безпосередньо на організацію голосування. Більшість коштів піде на оплату праці працівникам територіальних та дільничних виборчих комісій, передбачені видатки на друк бюлетенів, відкріпних посвідчень тощо.
Тому бюджетний комітет, як зауважив його голова, одностайно підтримав законопроект і просив зробити це усіх депутатів, «щоб ці гроші допомогли провести якісно, без фальсифікації вибори Президента 26 грудня». У відповідь закон підтримали 312 законодавців (не голосували «за» лише соціал-демократи об’єднані).
Цього дня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про деякі заходи щодо соціального захисту осіб, які стали інвалідами внаслідок загального захворювання, отриманого після звільнення з військової служби. 
Схвалено (за основу) і зміни до Кодексу України «Про надра», який має унормувати надання пільг у сплаті за користування нашими надрами (досі це віддано на відкуп чиновників), поповнити держбюджет, збільшити фінансування геологорозвідувальної галузі.
Захистити мораль в інформаційному просторі і утвердити гуманістичні цінності українського суспільства покликаний прийнятий за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України.
На початку вечірнього засідання було оголошено про вихід народних депутатів Михайла Бауера та Віктора Драчевського з фракції політичної партії «Трудова Україна». Оскільки «трудовиків» залишилося менше передбаченої Регламентом норми, постало питання про існування фракції — упродовж двох тижнів її членам треба визначитися.