Ранкове і денне засідання 20 жовтня
Заступник голови профільного комітету Людмила Супрун (НДП) запропонувала повернути проект держбюджету-2005 на повторне перше читання. Після бурхливого обговорення 247 народних депутатів проголосували за цю пропозицію.
А на початку обговорення проекту бюджету стурбованість звучала майже у кожному виступі народних депутатів.
З доповіддю виступив голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Петро Порошенко. При цьому було зазначено, що вперше за всю історію діяльності українського парламенту головний фінансовий документ держави розглядається без участі уряду. Урядові ложі у Верховній Раді від першого до останнього стільця були порожні.
До проекту Держбюджету-2005 надійшло 2872 поправки. Профільний комітет, нагадав Петро Порошенко, пропонував внести зміни до Бюджетного кодексу, щоб у рік президентських виборів держбюджет приймали після них. Однак ця пропозиція підтримки не знайшла. Петро Порошенко запропонував сесії схвалити рішення, за яким направити до Кабміну всі пропозиції, що надійшли від суб’єктів законодавчої ініціативи до проекту бюджету. Разом з Комітетом ВР з питань бюджету уряд має опрацювати їх і підготувати проект головного фінансового документа до другого читання 3 листопада 2004 року.
Народний депутат Віктор Пинзеник («Наша Україна») сказав, що фракція готова підтримати таку пропозицію за трьох умов: мінімальна зарплата — 300 грн.; прожитковий мінімум — 420 грн.; повернення заощаджень населенню в сумі шість мільярдів грн. живими грішми, а не взаємозаліками.
Голова Рахункової палати Валентин Симоненко вважає, що проект держбюджету-2005 «по суті ставить на коліна місцеві бюджети».
Заявили, що не голосуватимуть за проект держбюджету в такому вигляді, фракції КПУ, СПУ, Аграрної партії України.
Відкриваючи сесію, Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернув увагу на те, що багато друкованих та електронних видань подають інформацію, ніби парламент не діє. За попередній пленарний день, повідомив Володимир Литвин, розглянуто 15 питань порядку денного. Прийнято у цілому три закони, серед них такий важливий, як закон про мінімальний прожитковий мінімум. Один законопроект прийнято у першому читанні, два — направлено на доопрацювання, три — відхилено.
Народні депутати також ухвалили три постанови Верховної Ради, три — відхилили та заслухали інформацію про діяльність нашої делегації у ПАРЄ.
Володимир Литвин сказав, що результати пленарних засідань оголошуватимуться щоразу.
Народні депутати сердечно привітали з днем народження своїх колег — Валерія Борзова, Леоніда Вернигору, Георгія Крючкова,  побажали їм доброго здоров’я та наснаги в роботі.