Денне і вечірнє засідання  5 жовтня
Це сказав, закриваючи засідання, Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк.
Нулі, які щоразу з’являлися на табло після чергового голосування, викликали адекватну реакцію у головуючого Володимира Литвина. Перед обідньою перервою глава парламенту попросив секретаріат результати щоденного голосування друкувати в «Голосі України».
А зарясніли нулі вже під час прийняття рішення з проекту закону про рибне господарство та охорону водних живих ресурсів, що стояв другим у порядку денному сесії. «Регіони України» — 0; СДПУ(о) — 0; «Трудова Україна» — 0; «Демініціативи» — 0. У результаті законопроект набрав 118 голосів і його було відхилено.
Нульове голосування фракцій коаліційного уряду видавалося зовсім нелогічним, оскільки доповідав заступник міністра аграрної політики Юрій Мельник. «Реалізація положень закону, — наголошував доповідач, — забезпечить нарощування виробництва рибної продукції з метою гарантування продовольчої безпеки країни, задоволення потреб населення рибопродуктами». А народний депутат Сергій Терещук, виступаючи в обговоренні, навів, зокрема, і такі цифри: 70 відсотків рибних продуктів до нас завозять з-за кордону, внутрішнє виробництво падає. Якщо у недавньому минулому Україна постачала населенню 900 тисяч тонн риби, то у 2003 році було вироблено всього 280 тисяч тонн рибопродуктів. Одна з причин — загублений флот.
Звичайно, звертали увагу народні депутати, законопроект усіх проблем не вирішує, але...
Однак загальмувати законотворчу роботу парламенту не вдалося. Третім у порядку денному стояв проект закону про земельний кадастр. Доповідач голова парламентського комітету аграрників Іван Томич порівняв цей законопроект з «амбулаторною карткою пацієнта, що дає відповідь про стан його здоров’я». Метою закону є створення правової бази, гарантії прав власності на землю, забезпечення державного управління земельними ресурсами, охорони земель, розвитку ринку землі та вдосконалення системи оподаткування землі.
Після обговорення народні депутати прийняли проект закону у першому читанні 253 голосами. Фракції СДПУ(о), «Трудова Україна» в голосуванні участі не брали. З фракції «Регіони України» законопроект підтримав один парламентарій.
На сесії у першому читанні проголосовано законопроекти про внесення змін до законів України про ліцензування певних видів господарської діяльності, про відкликання депутатів місцевих рад, про статус депутатів місцевих рад.
Народні депутати прийняли в цілому постанови Верховної Ради про програму навчання студентів з Республіки Куба в Україні та про деякі заходи вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни з нагоди 60-річчя визволення України від фашистських загарбників.
Загалом на пленарному засіданні було розглянуто і прийнято рішення з 16 законопроектів та 9 проектів постанов Верховної Ради. 4 законопроекти прийнято за основу, один — направлено на повторне перше читання, 11 проектів законів відхилено.