Ранкове і денне засідання 6 жовтня
Наближення президентських виборів, схоже, дедалі більше загострює ситуацію в парламенті. Так, під час оголошення заяв народний депутат Юрій Ключковський (фракція «Наша Україна») повідомив про викриття ще одного складу, на якому зберігалося понад 150 тонн різної друкованої продукції, спрямованої на «очорнення» опозиційного кандидата та розпалення міжнаціональної ворожнечі. За словами депутата, склад належить Державному Управлінню Справами. «Нашоукраїнець» вимагав покласти край таким провокаціям і заслухати доповідь силовиків з цього приводу. Натомість Павло Сулковський (фракція «Регіони України») вимагав негайного звіту від парламентської комісії, яка вивчає обставини хвороби Віктора Ющенка. У разі неготовності комісії звітувати парламентарій обіцяв створити альтернативну комісію.
Про свою непричетність до поширеної вчора заяви від шести фракцій, що входять до парламентсько-урядової коаліції, заявила фракція НДП-ПППУ. Доповідаючи від імені фракції, Микола Оніщук зазначив, що спекуляції на здоров’ї людини — неприпустима річ. І додав, що жодної заяви фракція на своєму засіданні не підтримувала.
Потому парламентарії обговорили два альтернативні законопроекти про амністію. Хоча проект, запропонований народним депутатом Андрієм Шкілем, й отримав схвальну оцінку, однак не зміг набрати необхідної кількості голосів. Згідно з документом, амністія поширювалася на соціально найнезахищеніші верстви населення — вагітних жінок, осіб похилого віку, ветеранів війни тощо. Щоправда, деякі його положення суперечили Кримінальному кодексу України, тож, як зазначив Володимир Яворівський (фракція «Наша Україна»), законопроект потребує доопрацювання юристами-фахівцями. Не отримав належної кількості голосів й урядовий документ. А тому за пропозицією профільного комітету обидва законопроекти відправлено на повторне перше читання.
Сесія ухвалила також законопроекти про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування». Даний законопроект було прийнято Верховною Радою у червні поточного року, однак Президент не погодився із запропонованою редакцією і направив до парламенту свої пропозиції щодо відхилення закону. Цим законом, зокрема, передбачено запровадити положення, згідно з яким у разі дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови чи неможливості виконання ним своїх повноважень — повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар сільської, селищної, міської ради до моменту вступу на посаду новообраного голови. Згідно з пропозиціями Президента таке положення є неприйнятним, оскільки не узгоджується з Конституцією. Однак парламентарії не підтримали пропозицій Президента, а натомість 243 голосами підтримали свій законопроект. Водночас парламентарії  внесли зміни до закону про платіжні системи та переказ грошей в Україні, а також внесли зміни до деяких законодавчих актів щодо ставки акцизного збору на спирт етиловий для медичної галузі та ухвалили закон про внесення змін до Земельногo кодексу; закон про захист конституційних прав громадян на землю, щодо вартості виготовлення документів.
На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради повідомив про вихід Віктора Слаути з фракції Народної аграрної партії та про входження його до фракції «Регіони України», а також про вихід Бориса Райкова з фракції «Єдина Україна» і входження до групи «Демократичні ініціативи».