На Донеччині проходять збройні сутички, правоохоронці розблокували міськраду Маріуполя. У ніч на 24 квітня близько 50 людей підійшли до центральної бази бронетанкової техніки в Артемівську, викликали на переговори командира частини й наказали здати зброю та звільнити базу. Про це розповів на брифінгу військовий комісар Донецької області Сергій Камеш. Військові відмовилися здавати частину, після чого почався її штурм. Сергій Камеш зазначив: «Було прийнято рішення підсилити військову частину, до Артемівська доправили десантників із Краматорська і загін спецпризначення з Кіровограда. Штурм було успішно відбито, військова прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 258 КК України «Терористичний акт».

Штурм супроводжувався стріляниною, активна фаза тривала майже годину, одиночна стрілянина — близько двох з половиною годин. Затриманих немає. За даними департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації, у результаті спроби штурму військової частини в Артемівську одна людина дістала вогнепальне поранення і з травмою ока доставлена в донецьку лікарню.

24 квітня вдень поблизу села Хрестище Слов’янського району Донецької області почалася перестрілка. Станом на 12 годину дня 24 квітня одну людину вбито й одну поранено, повідомила прес-служба Донецької облдержадміністрації. За даними департаменту освіти й науки Донецької ОДА, у зв’язку зі збройними сутичками, школи й дитячі садки Артемівська та деяких сіл Слов’янського району призупинили навчальний процес. В інших містах і районах Донеччини діти вчаться у звичайному режимі.

Правоохоронцям удалося відбити у радикалів міськраду Маріуполя. Сайт МВС повідомляє, з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, що міськраду Маріуполя звільнили від загарбників міліціонери й цивільні активісти. Операція пройшла без жертв, міський голова Маріуполя вже на робочому місці. МВС налагоджує процес нормального функціонування місцевої ради, вибухотехніки перевіряють будівлю — потім її візьмуть під охорону.

Також у ході антитерористичної операції підрозділи МВС і Міністерства оборони знищили три блокпости незаконних збройних формувань у Слов’янську Донецької області, повідомляє сайт МВС. Під час бойової сутички до п’яти терористів було знищено, з боку учасників АТО один боєць дістав поранення.

За даними ГУМВС України в Донецькій області, 24 квітня на Донеччині захопники продовжують контролювати будівлі облдержадміністрації, міськвиконкомів Донецька, Краматорська, Єнакієвого та Макіївки, міськвідділи міліції і підрозділи СБУ в Слов’янську, Краматорську й Горлівці. На дорогах області встановлено близько 20 блокпостів незаконних формувань.

Донецьк.