Основний стрибок цін на Рівненщині припав на середину червня. Кажуть, вони все ж були на десять відсотків нижчими від середніх по Україні. Однак під час перевірок закладів торгівлі у цей період виявлено 291 факт реалізації продовольчих товарів, що не відповідають стандартам. Як повідомили у прокуратурі області, застосовано економічних санкцій на суму 40,1 тисячі гривень, притягнуто до адміністративної відповідальності 300 осіб, стягнуто 22,7 тисячі гривень штрафів.

— Порушення виявлено на 66 підприємствах, — розповідає заступник начальника відділу нагляду за дотриманням законів прокуратури Рівненської області Світлана Ярема. — У зв’язку з цим застосовано економічні санкції на суму 200,3 тисячі гривень, в тому числі накладено штрафів на 133,5 тисячі гривень.
Підготовлено розпорядження голови Рівненської обласної держадміністрації Миколи Сороки про тимчасове регулювання цін на основні види продуктів. Обласна прокуратура, між тим, порушила кримінальну справу відносно службових осіб ВАТ «Рівненська база хлібопродуктів», які за 1999—2002 роки допустили псування на складах 709 тонн ячменю кормового та 1172 тонн ячменю продовольчого, на загальну суму 801 тисяча гривень.