Біатлон. Спортивні пристрасті банку «Аваль» загальновідомі. Його президент, народний депутат України Федір Шпиг — знаний уболівальник — багато років очолює Асоціацію аматорського футболу України. Він доклав чимало зусиль для відродження змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч». Федір Іванович з гордістю каже, що його фінансовий підрозділ не тільки надає допомогу національному спорту, а й сам є активним учасником фізкультурного руху. Зокрема, щороку відбувається банківська спартакіада.

І все-таки «Аваль» більше дає. І не тільки футболу, а й спортивній гімнастиці іншим видам спорту. А ще виявляє особливу прихильність до біатлоністів. Це мало конкретне підтвердження позавчора, коли в центральному офісі банку приймали зірок українського біатлону.

Національна збірна нашої країни якраз повернулася з чемпіонату Європи в Італії, де виступила тріумфально. Здобуто три золоті і срібну медалі.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак сказав, що цей вид спорту поступово повертає до себе довіру з боку держави.

— Ми зробимо все, щоб жах олімпійського Солт-Лейк-Сіті забувся назавжди, — сказав він. — Дивитимемося вперед і прагнутимемо нових висот. До речі, в Італії, де так яскраво виступили українські стріляючі лижники, змагалася дуже сильна збірна Росії. Вона й інші команди складені зі спортсменів, котрі мають підійти до розквіту сил на наступних олімпійських іграх. Приємно, що це стосується й українського колективу.

Голова Держкомспорту України Микола Костенко відзначив, що біатлон матиме велику користь від дружби з банком «Аваль». Микола Павлович звернув увагу на серйозні проблеми в цьому виді спорту. І висловив сподівання на успіхи чоловічої команди. А жіноча, котра раніше приносила найлункіші перемоги, нині переживає природну зміну поколінь. Однак і в наших славних дівчат є хороші перспективи.

Господар великого дому, де відбувалася зустріч, розповів журналістам, що перед Всесвітньою універсіадою, де українські майстри біатлону також залишили переможний автограф, він домовився з паном Бринзаком про відновлення партнерських стосунків. І тепер бачимо, що з цього вийшло.

Пан Шпиг з радістю вручив цінні подарунки членам національної збірної: Олені Петровій, Оксані Яковлєвій, Оксані Хвостенко, Андрієві Дериземлі, Олександрові Білоненку, Олексієві Коробейникову, Романові Примі, Русланові Лисенкові, В’ячеславові Деркачеві, тренерам — Миколі Зоцу та Сергієві Тесенку.

Від імені спортсменів срібна призерка Олімпіади-1998, віце-чемпіонка Європи-2003, заслужений майстер спорту Олена Петрова подякувала Федорові Івановичу за щиру дружбу і піклування та вручила йому сувенір з натяком: фігурку норвезького троля на лижах. Кажуть, вона має принести щастя...

Уже незабаром (15—23 березня) у місті Ханти-Мансійську відбудеться черговий чемпіонат світу з біатлону. Прихильники спорту, і особливо працівники банку «Аваль», не приховують, що чекатимуть приємних повідомлень з російської Півночі.