Біатлон. Чемпіонат Європи. Форні-Авольтрі (Італія). У першій же гонці збірна України виборола золоту медаль. Її володарем, перемігши у спринтерських перегонах на 10 кілометрів у чоловіків, став киянин Олексій Коробейников (26,06,6).
Успіх до українця прийшов завдяки влучним пострілам на вогневому рубежі. Він жодного разу не схибив і випередив білоруса Володимира Драчова, котрий відстав від нашого Олексія на 2,8 секунди. Ще один українець В’ячеслав Деркач фінішував сьомим.
Про легіонерів, телетрансляції тощо ...
Футбол. Під головуванням народного депутата України, президента ПФЛ Равіля Сафіулліна відбулося засідання ради ліги. Воно було дуже конструктивне. У підсумку ухвалено чимало цікавих і, сподіватимемося, корисних рішень. Члени ради одностайно зголосилися встановити обмеження на кількість легіонерів у першій лізі починаючи з нового сезону. Отже, на полі у складі однієї команди одночасно не зможуть перебувати більше п’яти іноземців. У другій лізі ще раніше заборонили грати громадянам інших держав. Однак внесено поправку до регламенту: якщо команда другого дивізіону є фарм-клубом колективу вищої або першої ліг, тоді з сезону 2003/2004 їй дозволено випускати на поле двох іноземців.
З нового сезону футболісти віком понад 23 роки, у котрих закінчилися контракти з клубами, відповідно до норм ФІФА мають право переходити до будь-якого зарубіжного колективу без компенсації. У національних змаганнях в Україні компенсації передбачено.
Затвердили також перелік матчів другого кола і розіграшу Кубка країни, які транслюватимуться на телебаченні: 5 березня. «Дніпро» — «Шахтар». 9 березня. «Дніпро» — «Динамо». 15 березня. «Оболонь» — «Карпати». 23 березня. «Металург» Д — «Волинь». 6 квітня. «Динамо» — «Металург» Д. 12 квітня. «Дніпро» — «Арсенал». От тільки з телеканалом ще не вирішили. Перший національний різко поміняв свої програми, і поява на ньому футболу дуже проблематична. А от «Новий канал» і СТБ показуватимуть домашні поєдинки відповідно «Шахтаря» і «Динамо».
Лише результати
Ліга чемпіонів. Другий груповий турнір. 4-й тур. Група А. «Інтер» (Італія) — «Барселона» (Іспанія). 0:0. Мілан. Стадіон «Джузеппе Меацца». 71 740 глядачів.
«Ньюкасл» (Англія) — «Байєр» (Німеччина). 3:1. Ньюкасл. «Сент-Джеймс Парк». 48 000. Ширер, 5, 11, 36 — Бабич, 73.
«Барселона» — 10 очок, «Інтер» — 7, «Ньюкасл» — 6, «Байєр» — 0.
Група В. «Аякс» (Нідерланди) — «Арсенал» (Англія). 0:0. Амстердам. «Арена». 51 500 глядачів.
«Валенсія» (Іспанія) — «Рома» (Італія). 0:3. Валенсія. «Месталья». 50 000. Тотті, 23, 30, Емерсон, 36.
«Арсенал», «Аякс» — по 6, «Валенсія» — 5, «Рома» —3.
Ващукові  місця не знайшлося
Московський «Спартак» за 18 днів до початку чемпіонату Росії подав офіційну заявку до РПФЛ. Серед дев’ятнадцяти гравців, на яких розраховує Олег Романцев у першому колі, з незрозумілих поки що причин відсутній новачок команди, екс-динамівець Києва Владислав Ващук, за якого червоно-білі довгенько воювали з київським «Динамо».
Історія з Ващуком, який уже тривалий час відновлюється після травми, викликає неабиякий подив, бо до офіційної заявки клубу включено травмованих кандидата до збірної України Дмитра Парфьонова та капітана «Спартака» Єгора Титова. Вони разом із Ващуком працюють за індивідуальною тренувальною програмою.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.