Легка атлетика
Жанна відтепер лише Блок
Глазго (Шотландія). Міжнародний турнір. Дистанцію 60 м у жінок виграла Жанна Блок (Україна) — 7,09. Наша видатна спринтерка вирішила скоротити своє подвійне прізвище Пінтусевич-Блок.
Вільна боротьба
Захарук — максималіст
Красноярськ (Росія). Турнір Гран-прі «Іван Яригін» (призовий фонд 80 тисяч доларів). Учасники з 15 країн. Перше місце в категорії 55 кг посів чотириразовий чемпіон Європи українець Олександр Захарук.
Плавання
Рекорд і три медалі
На міжнародних змаганнях у Люксембурзі студент Рівненського державного гуманітарного університету, майстер спорту міжнародного класу Дмитро Назаренко на дистанції 200 метрів брасом виборов золоту медаль з результатом 2 хвилини 18,6 і побив рекорд цього традиційного турніру, що тримався десять років. Ще дві медалі Дмитро завоював на дистанціях 400 м (золоту) та 200 м (срібну) комплексного плавання.
Олександра ЮРКОВА.
Рівне.
Силові види Львів’янин — в еліті
На Гаваях відбулися відбіркові змагання Федерації силових атлетів (ІFSA). Проводять такий кваліфікаційний відбір щороку. За його підсумками визначають шість найсильніших атлетів планети для участі в шести етапах Суперсерії року: у Празі, Абердині, Оттаві, Катарі, Стокгольмі та на Гаваях.
Уперше в цьому змаганні взяли участь представники України — львів’янин Василь Вірастюк і Микола Мельников із Макіївки. Загалом, за словами Вірастюка, у змаганнях мали взяти участь тридцять силовиків, але з різних причин прибули лише чотирнадцять. Пан Василь повідомив, що поїхав на Гаваї завдяки організаційній допомозі свого товариша — латвійця Раймона Берманіса.
Змагання тривали два дні. Першого визначилася шістка, яка візьме участь у всіх шести етапах. Отож чемпіоном став канадець Жерар, другий був литовець Савіскас, третій — Берманіс, четвертий — поляк Пудзиновський, п’ятий — норвежець Карлсон. Шосте місце дісталося Вірастюку. Мельников був одинадцятий.
Тепер на черзі празький етап. До речі, крім шістьох найсильніших спортсменів планети, в різних етапах братимуть участь і молоді спортсмени з тих країн, де проходитимуть змагання. Василь Вірастюк зазначив, що на цих етапах його фінансуватиме Федерація силових атлетів.
Щодо подальших планів Василя Вірастюка, то серед головних — чемпіонат світу, який відбудеться у вересні. Наразі ще не визначено, в якій країні він буде проходити і скільки вправ виконуватимуть спортсмени.
Хокей
«Сокіл» знову лідер
 Чемпіонат СЄХЛ. Чотири поєдинки під час білоруського турне виграв київський «Сокіл». Український клуб здолав «Вітебськ» — 4:1 і 5:2, «Полімір» — 6:2 і 4:1. Після цього успіху наша команда повернула собі перший рядок у турнірній таблиці чемпіонату. У «Сокола» — 55 очок, у ХК «Рига», що йде другим, — 51.
Баскетбол
Від слів до діла
Уже не один рік у нас багато мовиться про популярність баскетболу і про потребу всіляко сприяти розвитку цього корисного і видовищного виду спорту. Та мало хто від слів переходить до конкретних справ. А от телеканал «Тоніс» є приємним винятком. З минулої суботи він почав регулярно транслювати матчі чемпіонату національної Суперліги.
І перший у списку йшов київський матч лідера турніру маріупольського «Азовмашу» з місцевим БК «Київ», котрий посідає поки що третю позицію. Інтерес до протистояння підігрівало те, що у складах обох команд виступало 14 гравців національної збірної (по сім у кожній).
Господарі виявилися сильніші — 92:83. Однак «Азовмаш» зберіг за собою лідерство. На думку президента ФБУ Зураба Хромаєва, цього року за нагороди чемпіонату боротимуться принаймні шість клубів. Свідчення цього — сенсаційна перемога рівненського «Пульсара» над багаторазовим і чинним чемпіоном країни МБК «Одеса» —117:116.