Співробітники УМВС України в Рівненській області порушили кримінальну справу за фактом торгівлі людьми. Волинянин продавав жінок, які хотіли заробити грошей, до польських борделів. І щиро вважав, що робить «добру справу»...
54-річний мешканець Волині Петро спочатку був «човником», возив на продаж уживану побутову техніку з Польщі. Але така робота йому набридла, та й прибутки вона приносила незначні. Вирішивши змінити рід діяльності, «бізнесмен» почав «постачати» рівненчанок до польських борделів, розташованих у прикордонних з Німеччиною містечках.
«Кастинг» новоявлений сутенер проводив серед привабливих жінок 22—27 років. Після його вмовлянь навіть заміжні дами наважувалися спробувати себе в новій справі. Щойно жінки перетинали кордон, у них одразу ж забирали паспорти — щоб не передумали і не втікли. За кожну завербовану, а їх набралося близько десяти, Петро, за даними слідства, отримував від замовників по 750 євро, хоча сам він стверджує, що сума була набагато нижча. Його клієнтки за місяць роботи «на спині» отримували по тисячі євро. «Контракт» тривав зазвичай два-три місяці.
Сам обвинувачуваний переконаний, що «жодного злочину не скоював, а рятував жінок від принизливої роботи повіями на узбіччях українських доріг». Мовляв, усі вони добре уявляли, на що йдуть.
Незважаючи на таку собі безневинність, за торгівлю людьми вербівник може потрапити до місць позбавлення волі терміном від п’яти до дванадцяти років. З конфіскацією майна чи без неї — це вже як вирішить суд.