Олексій Ликов став сороковим у сумному списку правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. Половина з них — від рук злочинців. Цю статистику в УМВС Херсонської області ведуть з 1946 року.

Газета повідомляла про трагічну загибель прапорщика Ликова: його застрелили бандити, що вибігли з пограбованого магазину і наштовхнулися на патруль Державної служби охорони.

— У надзвичайно напруженому режимі працювали херсонські правоохоронці, — зазначає начальник УМВС області полковник міліції Анатолій Науменко, — і згодом вийшли на слід злочинців, що намагалися дістатися Росії. Під час затримання банди в Генічеському районі її ватажок Андрій Іванов, колишній снайпер, що воював у Чечні, застрелився — з того ж пістолета, що спрямував у нашого колегу.

За затриманими — громадянами Росії — тягнеться довга низка тяжких злочинів: від крадіжок до вбивства цілої сім’ї. Серед яких — і збройний напад на співробітника міліції у Красноперекопському районі Кримської АР, скоєний уже в період розслідування.

Розшукуючи підозрюваних, херсонські правоохоронці «попутно» розкрили понад 600 злочинів, затримали 12 осіб, що перебували у розшуку. Вперше міліція оголосила нагороду в 20 тисяч гривень за інформацію про тих, хто вбив 31-річного бійця охорони. Гроші отримають двоє громадян, що надали свідчення про місце перебування зграї, та співробітники спецпідрозділу «Беркут», котрі брали участь у вдалій операції.