Замість коментаря 
Медицина — це рвана рана, хворий мозоль, головний біль, відкритий перелом та що там ще... Звичайний випадок, коли редакція отримує одночасно кілька листів на одну й ту саму тему. Так і тепер. Ось вони, про медицину, про яку, щоправда, найчастіше говорять зі зморщеним лобом та зведеними бровами. Автор звернення («Ліцензію! Ліцензію!») із песимістичною категоричністю вважає, що вітчизняна медицина «не відповідає уявленням ані про безплатну, ані про платну». «Наїздів» від тих, хто скептично ставиться до перемін в охороні здоров’я, дуже і дуже багато. Адже важко знайти такого, хто б хоч раз не став жертвою людей у білих халатах. Проте скорочений варіант заяви президії ЦК профспілки працівників охорони здоров’я, народженої ще у грудні минулого року, надруковано неспроста. Річ у тім, що закінчувалася вона словами про визнання роботи уряду незадовільною та про вираження йому недовіри. Ця заява надішла до нас нещодавно і була пришпилена до свіжого документа. У ньому (зверненні до Президента, Голови ВР, групи депутатів) керівники медичних закладів Івано-Франківська стверджують, що фінансування галузі поточного року погіршилося — далі нема куди. Тобто, виражай недовіру, не виражай — усе як об стіну горохом.
Медики (всього 20 підписів) недарма заволали. Їм, зрештою, теж набридло слухати звідусіль, які вони погані. Життя не вистачить виправдовуватися перед кожним пацієнтом. І в тому, що з наданих мізерних коштів на утримання медичних установ профінансовано фактично лише зарплату працівникам. І в тому, що торік населення країни скоротилось на 350 тис. чоловік. «Смертність населення, — йдеться у зверненні, — залежить від медицини на 10—12 відсотків, це при доброму фінансуванні, а при незадовільному, очевидно, на всі 30 відсотків. Отже, 45—100 тисяч українців передчасно померло в минулому році через неспроможність медицини надати безкоштовну допомогу».
«Хто відповість за геноцид?» — запитують автори, підтримуючи текст грудневої заяви. Вони вимагають довести заробітну плату лікарів до 2,5—3, медсестрам — до 1—1,5 тис. грн. Залишаючи за собою право на радикальніші дії, наприкінці послання автори закликають колег, всіх людей доброї волі енергійніше боротися за здоров’я нашого народу і свої права. А пацієнтам залишається поспівчувати всій великій медичній спільноті. Адже ті, хто вершить долі країни, мають право на спецобслуговування свого дорогоцінного здоров’я, а тому й ігнорують потреби простих смертних. Ще трохи — і доведені до краю медики, озброївшись, певне, скальпелями та клізмами, можуть вирушити на барикади. Замість того, щоб берегти нас із вами.