У Сергія Кротіка, директора аграрної виробничої фірми «Мрія», що у Соколі Кам’янець-Подільського району, нині сорок шості жнива. Незмінно господарює. Починав головним зоотехніком після закінчення технікуму. А «пришвартувала» Сергія колись до Сокола десятикласниця Соня, до якої повернувся, відслуживши на флоті. «Не кочівник», «не кар’єрист», «сільський дипломат», «батько» — такі епітети на адресу директора висловили односельці.

Цього року Хмельниччина свій перший сніп зажинала у Кротіка. 
— Тут ще раз довели: де є господар і працюють спеціалісти, занепаду не буде, — сказав голова облдержадміністрації Віктор Лундишев.
І мені не раз доводилося чути, як у різних куточках району селяни, дорікаючи своїм горе-господарям, говорили: «А Кротік платить!»; «А в Соколі не розвалили...» Свого часу Сергій Микитович не дозволив розтягнути господарство, прикриваючись реформуванням аграрного сектору.
Сокіл рік у рік дає дедалі вищі врожаї різних культур. Цьогорічний 800-гектарний лан озимої пшениці віддячив 61 центнером з гектара, ранні зернові дали по 52,9. Та й череда тут неабияка: 1700 голів.
Знайомимося з містом. Один одного змінюють сучасна школа, ошатний адмінбудинок, палац культури, водогін до осель та господарчих споруд, асфальтована дорога, млин, пекарня, крупоцех. Тож стимул до праці у сокільчан є. За рахунок цьогорічного врожаю планують здійснити свою мрію: провести з Чернівецької області газ. А головним козирем Кротіка, за визнанням його колег, є не технології, а кадри, які дбають про технології.
 
Хмельницька область.