Здається, шановний читачу, ми перетворилися на «інформбюро», друкуючи протягом останніх десяти днів третє бойове зведення з «фронту»: податкова проти «Таких справ». Що зробиш, конфлікт розгорнувся у великомасштабну війну.
22 липня озброєний «мобільний загін» з податкової міліції Солом’янського району Києва прибув у видавничо-поліграфічний центр під «прикриттям важкої артилерії»: постанови слідчого Миколи Васюка про вилучення фінансової документації фірми за період від 2000 року. У «трофейний» перелік потрапили не тільки фінансові звіти, а й трудові книжки всіх працівників «Таких справ», усі комерційні угоди фірми за два з половиною року і навіть бухгалтерський комп’ютер. Правда, залишилася неураженою застаріла «рація», з якої один з учасників оборони і «відстукав» до «ГУ» це тривожне донесення.
«Ополченці» центру під натиском податкової «атаки» відступають: їм заборонили відкопіювати вилучені документи. Погроза «покласти всіх на асфальт» спрацювала. За рогом фірми стоять два автобуси із озброєними податковими міліціонерами. Очевидно, треба чекати «хальт!» і «хенде гох!» як проміжної стадії перед «капут». Коли пишуться ці рядки, на захопленій території «Таких справ» тривають «бої».