У Краматорську помер Юрій Вередюк — людина, яку обвинувачували у вбивстві журналіста Ігоря Александрова. Як повідомив «Голосу України» перший заступник начальника УМВС України в Донецькій області Анатолій Корольов, смерть настала у п`ятницю близько 22 години. Діагноз — гостра серцева недостатність. Утім, остаточні висновки про причину смерті мають дати зо два десятки призначених експертиз, результату яких, можливо, доведеться зачекати два-три тижні. Оскільки смерть настала від природних причин, кримінальну справу не порушено, додав Анатолій Корольов.
Юрій Вередюк провів дев’ять місяців в ізоляторі тимчасового утримання, його було випущено просто із залу суду у травні цього року. Апеляційний суд Донецької області, який розглядав справу вбивства директора телекомпанії «ТОР», визнав краматорського бомжа невинним у скоєнні злочину — за недоведеністю обвинувачень проти нього. Прокуратура Донецької області оскаржила вирок у Верховному Суді. Розгляд апеляції було призначено на 25 липня.
Про серйозну загрозу життю обвинуваченого в убивстві журналіста говорили не раз. На початку розгляду справи Вередюка не доставили до залу засідань у зв’язку з погіршенням стану здоров’я (у підсудного загострився туберкульоз, і лікарі пророкували як можливе навіть летальний наслідок). А після того, як мешканця Краматорська звільнили 
з-під варти, головуючий на процесі Іван Корчистий заявив журналістам, що не виключає раптової смерті вчорашнього підсудного. Спостерігачі звертали увагу, що Вередюк надто багато знає: і про людей, які готували вбивство, і про методи слідства.
Коли цей номер було підготовлено до друку, у Донецькій обласній прокуратурі розпочалася прес-конференція, на якій журналісти сподівалися дізнатися про подробиці смерті Юрія Вередюка і перспективу «справи Александрова».