Розпочинаючи публічний звіт за перші 100 днів роботи Кабінету Міністрів, прем’єр Арсеній Яценюк нагадав, що в Україні змінилася Конституція, тож якщо раніше він фактично призначався Президентом, то нині сформований коаліцією депутатських фракцій Верховної Ради, кожна з яких делегувала до його складу своїх представників.
«Усі члени уряду були запропоновані відповідними політичними силами й отримали підтримку п’яти депутатських фракцій, які сформували коаліцію. Незважаючи на те, що інколи не всі члени парламентської коаліції підтримують навіть своїх членів уряду, в нас є єдність та можливість приймати необхідні закони, є розуміння того, що уряд разом із парламентською коаліцією та Президентом створили єдину команду, команду, яка зіштовхнулася зі значними труднощами, але здатна проводити складні реформи», — підкреслив А. Яценюк.
Надаючи слово міністру фінансів Наталії Яресько, прем’єр назвав її «реактивним двигуном української фінансової системи». А сама міністр у своєму виступі нагадала, що 100 днів тому перед Україною стояв найголовніший виклик — це збалансування фінансової системи. «Ми з цим завданням впоралися. Зусиллями уряду було прийнято держбюджет на 2015 рік та зміни до нього, що дало змогу профінансувати видатки на підвищення обороноздатності країни до 5,3 відсотка ВВП та збільшити захист найуразливіших верств населення, зокрема на виплату субсидій передбачено 24,5 мільярда гривень», — сказала 
Н. Яресько. Наслідком цієї складної роботи стало ухвалення МВФ рішення про виділення 17,5 мільярда доларів допомоги та ще 7,5 мільярда від інших партнерів.
А от міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус зазначив, що в ідеалі бачить свою місію в тому, щоб після завершення його каденції, цього міністерства не було взагалі. «Якщо знаєш, що в тебе все погано, але не готовий змінюватися, то досягти добрих результатів не вийде», — сказав міністр та повідомив: найперше, за що взявся — це реформування самого міністерства. «Нині в міністерства 247 функцій. Це, звичайно, кошмар і так не повинно бути, бо міністерство досі функціонує як держплан», — за-уважив він і висловив переконання, що зі старими кадрами каші не звариш.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин нагадав, що 100 днів тому в країні тривали віялові відключення електроенергії та не вистачало вугілля, бо шахти, які видобувають антрацит, залишилися на окупованій території.
«Але нам вдалося досить ефективно пройти зиму, в тому числі й за ціновими параметрами, і насамперед завдяки «Енергоатому», який генерує 50 відсотків електроенергії, вдалося забезпечити відносно низькі тарифи», — сказав він. А за рахунок диверсифікації поставок газу вдалося не тільки посилити переговорні позиції з «Газпромом», а й, закуповуючи газ на європейському ринку, зекономити майже 200 мільйонів доларів.
Після звіту міністра А. Яценюк попросив його детальніше, на калькуляторі, пояснити людям суть реформи енергетичного сектору: «Прошу ще раз чітко пояснити, за якою ціною ми купуємо імпортний газ, якою є собівартість газу власного видобутку та почім ми його продаємо. І що якби у нас не було газу власного видобутку, то тариф треба було б встановити не на рівні 3,6 тисячі гривень, як тепер, а 10 тисяч».
«Для того, щоб ми стали успішними, нам не можна зупинятися, нам не можна розчаровуватися, ми повинні бути єдині як ніколи, вірити, що це єдино правильний шлях. Ми цей шлях вибрали, ми цей шлях пройдемо і він буде успішний для всієї України і для кожного українця», — запевнив на завершення звіту А. Яценюк.