За підозрою у причетності до вбивства офіцера СБУ, що сталося в суботу у Волновасі, затримано 11 осіб. Про це повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін. На одній із вулиць міста, підконтрольного українській владі, невідомі розстріляли з автоматичної зброї правоохоронця. Від отриманих поранень потерпілий помер у кареті «швидкої допомоги».
«11 учасників злочинної групи були затримані протягом доби. Трьох зловмисників вдалося встановити на території Донецької області, ще вісім осіб затримали на Дніпропетровщині, куди виїжджала спеціальна група із правоохоронців та співробітників СБУ», — зазначив очільник обласної міліції.
Відкрито кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України — «вбивство співробітника правоохоронного органу». Крім того, пообіцяв В’ячеслав Аброськін, затримані притягатимуться до відповідальності і за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Проведено низку обшуків, під час яких вилучено 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати та патрони. Пошуки осіб, які можуть бути причетні до діяльності зазначеного формування, тривають.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що офіцер СБУ був убитий під час затримання трьох фур контрабанди, яку бандити везли, оминаючи блокпости українських військових. «Уже не раз доводиться повторювати: під прикриттям патріотичних рухів, використовуючи ситуацію, бандити і пройдисвіти намагаються налагодити свій брудний бізнес на людському горі», — підкреслив міністр. За його словами, зловмисники мали посвідчення «Правого сектора» та однієї з дніпропетровських охоронних фірм.
Донецька область.