Народний депутат України від Опозиційного блоку Микола Скорик у рамках своєї робочої поїздки в Болградський район Одеської області відвідав родину Ганни Кушнаренко із села Оксамитне. Сім’я з п’яти домочадців, серед яких — немовля, мешкає в будинку № 52 на вулиці Північній. Незабаром вони переїдуть із небезпечного житла, що через зсувні процеси опинилося на краю обриву озера Ялпуг, у новий дім.


На початку літа сільський голова Оксамитного Болградського району Світлана Рожкова звернулася до народного депутата Миколи Скорика з проханням надати допомогу з відселення місцевих жителів із зсувної зони. Родина Кушнаренків опинилася в найскладнішій ситуації, на їхнє відселення треба 220 тис. грн., яких у села немає.


Микола Скорик написав низку депутатських звернень і запитів із проханням у вигляді оперативного реагування виділити необхідні кошти для відселення родини Кушнаренків, а для комплексного вирішення проблеми Оксамитного — доручити фахівцям профільних структурних підрозділів облдержадміністрації виїхати на місце, вивчити ситуацію й зробити свій експертний висновок щодо строків і методів усунення цієї проблеми.
На черговій сесії Одеської обласної ради депутатська більшість підтримала ініціативу групи Опозиційного блоку й ухвалила рішення щодо виділення 220 тисяч гривень на придбання нового безпечного житла родині Кушнаренків.


«Проблему особисто нашого будинку не могли вирішити протягом дев’яти років, не кажучи вже про те, що наш район страждає від зсувів от уже довгі 16 літ. Я й моя родина дуже вдячні Опозиційному блоку й Миколі Скорику за надану оперативну допомогу», — висловила подяку парламентарію і його команді однодумців жителька села Оксамитне Ганна Кушнаренко.


Одеська область.

 


На знімку: Микола Скорик (у центрі) відвідав родину Кушнаренків у Оксамитному. 


Фото прес-служби Миколи Скорика.