У столиці вчора відбувся Марш миру. В ньому взяли участь керівництво Києва, представники Організації Об’єднаних Націй, ветерани та громадськість, а також воїни, яким нині доводиться боронити нашу країну від зовнішнього агресора. Розпочався велелюдний захід біля Меморіалу воїнам України, полеглим в Афганістані. До його підніжжя учасники акції поклали квіти, а після вирушили урочистою ходою до Національного музею історії України у Другій світовій війні.


Учасники ходи тримали в руках повітряні кульки кольорів українського Національного прапора. Очолював процесію колишній міський голова столиці Олександр Омельченко. Дорогою до Національного музею історії України у Другій світовій війні, де було заплановане проведення мітингу, з натовпу долинали вигуки: «Слава нації! Смерть ворогам!», «Україна понад усе!», дехто з учасників Маршу миру наспівував рядки Державного гімну. Загалом акція пройшла без політичних гасел та партійних прапорів, громадські активісти несли плакати, зокрема і «Peace іs always beautіful» — «Мир — це завжди прекрасно».
Хода завершилася на майданчику перед монументом «Батьківщина-Мати», де відбувся мітинг, на якому лунали заклики до встановлення миру.
На жаль, нині слово «мир» для нашої Батьківщини стало як ніколи актуальним. Адже вже другий рік у країні гинуть найкращі сини, справжні герої, гинуть ні в чому не винні мирні мешканці.
Нагадаємо, Міжнародний день миру відзначають 21 вересня в усьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати у 1982 році. У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.

Вл. інф.

Фото Сергія Ковальчука.