Сьогодні в суспільстві активно обговорюють зміни до Конституції України, зокрема, в Перехідних положеннях Основного Закону пропонується зафіксувати норму про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.
Як мешканка Волноваського району Донецької області, котрий за винятком кількох населених пунктів був і залишається територією України, бачу, що патріотично налаштовані громадяни проти такої новації, а підтримують її здебільшого ті, хто вірить вигадкам про так звані «народні республіки».

Тож коли нещодавно до нашого виборчого округу №60, який охоплює Володарський, Першотравневий і Волноваський райони та не окуповані частини Тельманівського і Новоазовського районів вчергове приїхав народний депутат Дмитро Лубінець (на знімку), виборці цікавилися у нього перспективами конституційної реформи та включенням до Перехідних положень норми про особливий статус.
Відповідаючи на ці запитання, Д. Лубінець зазначив, що на сьогоднішній день законо-проект про внесення змін до Конституції направлено до Конституційного Суду, а після отримання висновку знову відбудеться голосування. «Чи набере цей закон 300 необхідних голосів, сказати важко. Я вважаю, що необхідно вносити зміни до Конституції. Насамперед це стосується децентралізації влади. Щодо особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, то я особисто цю пропозицію не підтримую. Якщо в Перехідних положеннях Конституції буде такий параграф, я за нього не голосуватиму», — сказав народний депутат і підкреслив, що потрібно прагнути миру, стабільності та якнайшвидшого відновлення територіальної цілісності нашої країни.

Волноваха
Донецької області.

Фото автора.