Третій рік поспіль напередодні Новорічних свят акція «Святий Миколай іде до дітей» проходить у Кіровоградській області з ініціативи народного депутата України Станіслава Березкіна.


Цьогоріч вона стартувала з Бобринецького району. Двісті п’ятдесят діток району, в тому числі із сімей учасників АТО, отримали запрошення на виставу «Снігова королева», яку актори Кіровоградського академічного обласного театру ляльок представили для них в районному будинку культури. А потім, звичайно, не обійшлося й без солодких новорічних подарунків від святого Миколая.


Далі шлях лялькарів та помічників народного депутата проліг до Компаніївського району, де на них з нетерпінням чекали ще 300 дітлахів. А в Добровеличківському районі довгоочікувані гості побували в кількох населених пунктах. Подарували свято помічнянським школярам, а для вихованців Піщанобрідської спеціальної школи-інтернату, крім цього, волонтери благодійного фонду «Добротвір» організували ще й незвичайний сюрприз — живий куточок із шістьма папугами породи корелла.


«Для наших дітей подарована лялькова вистава стала справжнім святом, — зауважила заступник Помічнянського міського голови Ніна Семашко. — Адже дуже мало батьків мають можливість повезти дітей до обласного центру і відвідати разом із ними театр. Не всі мають матеріальні можливості і час для цього. Тож коли театр приїздить до дітей, вони отримують масу позитивних емоцій. Для них це справжнє свято. Дуже вдячні благодійному фонду Станіслава Березкіна «Добро-твір» за турботу, підтримку й щорічне Новорічне свято».


Охоплені новорічною акцією й дітлахи Вільшанського та Новоукраїнського районів.


І малих, і дорослих привітали з Новорічними святами представник народного депутата, голова громадської організації «Спільна дія» Ірина Малик, керівники органів місцевого самоврядування, освітяни.


Загалом напередодні Новорічних свят переглянули улюблену виставу та отримали подарунки від народного депутата понад півтори тисячі дітей області.

Кіровоградська область.

 

Після сюрпризу від Миколая подарунок від дядька Станіслава.


Фото Оксани ЯКУНІНОЇ.