Глава парламенту Володимир Гройсман вручив відзнаки Верховної Ради нагородженим з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

В. Гройсман відзначив подвиги та героїзм українських воїнів під час воєнних дій на території інших держав. Керівник Верховної Ради наголосив на тому, що вони не стояли осторонь також під час останніх подій в Україні: Революції Гідності та воєнних дій на сході України, де знову стали на захисті інтересів і спокою громадян. «В усі складні часи завжди держава могла розраховувати на воїнів, справжніх патріотів, справжніх борців», — зазначив В. Гройсман.

Глава парламенту також наголосив, що сьогодні необхідно врегулювати розбіжності в підходах щодо соціального забезпечення учасників бойових дій, та зазначив, що минулого тижня дав відповідне доручення профільному комітету Верховної Ради знайти правильне рішення з цього питання.

«Не може бути різних підходів до героїв, справжніх воїнів, — запевнив керівник Верховної Ради. — Питання національної безпеки, оборони, відродження українського війська взагалі є недискусійними з точки зору будь-якої підтримки парламенту».

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

 

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман з учасниками бойових дій.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.