У заводоуправлінні ДП «ВО «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» відбулася зустріч керівника Державного космічного агентства України Любомира Сабадоша й обраних представників трудових колективів КБ «Південне» і ВО «Південмаш».


Решта колективу в цей час проводила мітинг на центральній прохідний підприємства. Кількасот співробітників конструкторського бюро чекали пояснень від керівництва ДКА щодо звільнення генерального директора КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля Олександра Дегтярьова.


Працівники конструкторського бюро впевнені, що причиною рішення про звільнення генерального директора є успішна комерційна діяльністю підприємства. Адже КБ «Південне», виконуючи замовлення міжнародних компаній, має значні валютні доходи.


Понад те, промовці в один голос стверджували, що стале фінансове становище, комерційні замовлення, висока заробітна плата на підприємстві — це значною мірою заслуга саме Олександра Дегтярьова, який працює тут уже понад 40 років і має заслужений авторитет і в Україні, і за кордоном.


Проте керівництво Державного космічного агентства України категорично не згодне з думкою трудового колективу. Як розповів Любомир Сабадош, до діяльності конструкторського бюро в цілому й Дегтярьова зокрема є зауваження. Так, попри активне державне фінансування галузі жодного з державних замовлень, розміщених у бюро, не було виконано до кінця.

Дніпропетровська область.

 


На знімку: під час протесту.


Фото автора.