На Вінниччині намолочено перший мільйон тонн зерна нового врожаю. Таку кількість збіжжя зібрано з третини площ, торік з такого само клину намолотили 700 тисяч тонн.

Середня врожайність ранніх зернових — 51,1 центнера з гектара, це на десять центнерів вище від показника 2015-го. Найщедріше вродила озима пшениця, її намолочують по 55,6 центнера на круг. Торік на цей час збирали по 43,5 центнера.

Директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації Микола Неїлик звертає увагу на збільшення врожайності жнив.

— Якщо за підсумками першої декади збирання середня врожайність ранніх зернових становила 47 центнерів з гектара, то нині цей показник — 51,1 центнера. Так само збільшено намолот основної продовольчої культури — озимої пшениці. Косовицю розпочинали на площах, пошкоджених вітром і дощем, тому й результат був трохи гірший.

За прогнозами фахівців, валовий намолот зернових та зернобобових на Вінниччині й нинішнього року становитиме п’ять мільйонів тонн, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.