Учора в Українському домі, що у центрі столиці, попрощатися з відомим журналістом Павлом Шереметом прийшли не лише колеги, друзі та всі, хто знав журналіста, а й чимало наших співвітчизників, які цінували його працю. Того ж дня Кабмін розпочав своє чергове засідання з хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять загиблого журналіста.

Вбивство Павла Шеремета у центрі столиці викликало значний суспільний резонанс. Знайти і покарати замовників та виконавців цього злочину вимагають і ОБСЄ, і очільник МЗС Литви, а президент ПАРЕ Педро Аграмунт назвав це вбивство «атакою на свободу ЗМІ». Посольство США та представництво ЄС в Україні висловили сподівання на якнайскоріше розслідування цієї справи.
Спілкуючись із пресою щодо вбивства Павла Шеремета, радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомив, що слідство розглядає вже не дві, а шість версій скоєного злочину, чотири з яких — основні. На нараді силовиків у Президента була створена спеціальна оперативна група для розкриття цього злочину на чолі з главою Нацполіції Хатією Деканоїдзе. Вона й повідомила, що у розслідуванні Україна просить сприяння ФБР та Europol.
Поховають Павла Шеремета у Мінську.

Вл. інф.