У центрі Харкова висаджують липи та ясені. СКП «Харківзеленбуд» планує цьогоріч посадити в центрі міста 250 дерев. Як повідомив начальник зеленого господарства Віктор Сєрий, вулиці прикрашають 10-річні саджанці, їх саджають із грудкою землі, що забезпечує приживлюваність дерев.
А в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького триває благодійна акція «Посади дерево», що стартувала на початку грудня. Учасники її вибирають саджанець дерева, який сподобався, й отримують на суму, рівну його вартості, сертифікати для катання на атракціонах. У призначений день озеленювачі готують лунки, садовий реманент і допомагають учасникам акції посадити деревця. Сертифікати передають харківському дитячому будинку «Сім’я», вихованці якого зможуть безплатно покататися на атракціонах.
Водночас харківські шляховики, незважаючи на величезні дірки в бюджеті, зайнялися ремонтом. Асфальт для цього виробляють шість асфальтобетонних заводів. Вони почали випуск суміші, котра дає змогу працювати за наявної температури повітря.