У Луцькій міській раді відбулася робоча зустріч заступника міського голови Андрія Киці з членом спілки «Мости дружби в Україну», керівником проекту «Осінній університет — обмін досвідом. Інформаційний місток розвитку дружніх стосунків між Німеччиною та Україною» Рольфом Шільбергом. Було обговорено основні етапи реалізації проекту співпраці між освітніми закладами України та Німеччини.

 

Рольф Шільберг передав найщиріші вітання керівникам та мешканцям Луцька від керівника спілки «Мости дружби в Україну», почесного громадянина Волинської області Карла-Германа Крога, який є давнім другом Луцька. Він також повідомив, що проект підтримало Міністерство закордонних справ Німеччини. Зокрема, передбачено обмінні візити між школярами. У них візьмуть участь учні Луцької гімназії №4 та діти міста-партнера Луцька — Волновахи. Також у рамках проекту будуть налагоджені зв’язки між молоддю двох країн за допомогою інтернет-технологій. Найближчим часом німецькі друзі мають наміри передати два комп’ютери волноваським школярам.


Науковий супровід проекту здійснюватимуть вищі навчальні заклади, зокрема, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти.


— «Мости дружби в Україну» — дуже важлива для нас робота, — зауважив заступник луцького міського голови Андрій Киця. — Ми розпочинаємо практичне втілення проекту. Наші студенти в рамках проекту зможуть ознайомитися з культурою, традиціями Німеччини. Так само молодь з Німеччини матиме можливість краще пізнати життя українців, це сприятиме зближенню двох народів.

Волинська область.

 

Давні партнери і друзі вирішили сфотографуватися на пам’ять. Заступник міського голови Луцька Андрій Киця (другий праворуч) і керівник німецької делегації Рольф Шільберг (третій праворуч).

 

Фото відділу інформаційної роботи Луцької міської ради.