У Києві запровадили нову захищену від стороннього втручання електронну систему запису до дитячих садків. Тепер влада столиці просить батьків, які раніше скористалися старою системою запису, протягом 15 днів перереєструвати малят.

За словами заступника глави Київської міськдержадміністрації Ганни Старостенко, при перереєстрації черга за кожною дитиною зберігається, а батьки матимуть відкритий доступ до всієї інформації з дошкільних установ: їх наповнюваності, списку в черзі, в якому, до речі, вказуються тільки імена й номери свідоцтв про народження, а також кількість пільговиків. Про вакантні місця, що відкрилися у групах дитсадків, мам і тат сповіщатимуть електронною поштою або смс-повідомленнями. На них треба відреагувати протягом 10 днів, повідомивши до дитсадка про намір вступати чи не вступати до групи. Якщо малюк значиться в черзі в декілька дитячих дошкільних установах, то після зарахування в одну з них електронна система сама вилучить уже не актуальні записи.

За словами Ганни Старостенко, найбільша потреба в місцях у дитсадках була восени 2014-го у зв’язку із приїздом значної кількості внутрішньо переміщених осіб із Криму, Луганської й Донецької областей України. Зараз проблема стоїть уже не так гостро. Наприклад, тільки у вересні минулого року було відкрито сім дитсадків (нових і реконструйованих), а до 1 вересня 2017-го стануть до ладу ще 10, які зможуть прийняти майже 2500 малюків.

Нова система електронного запису стане частиною міських сервісів KYІV ІD, куди входять багато смарт-проектів, починаючи від «Картки киянина». Пройти реєстрацію або перереєстрацію можна за адресою: http://dnz.kіev.ua.

Катерина НОВОСВІТНЯ.